"Magyarország megszabadult az IMF-hiteltől"
2013. augusztus 12., 11:20
A baloldal erkölcsileg 2010-ben bukott meg, de gazdaságpolitikáját tekintve már 2008-ban, hiszen az IMF-hitel nélkül már akkor elsöpörte volna őket az igazság, hogy alkalmatlanok az ország vezetésére - hangsúlyozta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján.

A Nemzetgazdasági Minisztérium ma reggel megnyomta az átutalás gombot, így Magyarország megszabadult  az IMF-hiteltől, hazánk a Gyurcsány-Bajnai-kormányok által felvett hitelt a legutolsó fillérig kifizette – jelentette ki Zsigó Róbert.  A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, ez olyan eredmény, melyre minden magyar ember büszke lehet.  Ez a magyar emberek teljesítménye, hiszen saját erőnkből, külső segítség nélkül tudtunk megszabadulni ettől a nyomasztó adósságtól – fűzte hozzá. Felhítva a figyelmet arra is, hogy Magyarországgal ellentétben,  más országok IMF-hitelért folyamodnak, és emiatt egyre inkább kiszolgáltatottakká válnak.

Emlékeztetett arra, hogy három évvel ezelőtt hazánkat egy lapon említették Görögországgal, „akkor szinte elkerülhetetlennek látszott a katasztrófa”. Az a szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitika, ami 2010 előtt meghatározta Magyarországot, egyet jelentett a jövő felélésével – tette hozzá. Kiemelte, 2010-ben azonban a magyar emberek döntésének köszönhetően új kormány és új gazdaságpolitika vette kezdetét. Azóta talpra álltunk, és egyre több területen teljesítünk jobban, ma pedig megszabadultunk a  az IMF-hiteltől is – mutatott rá, megjegyezve, eközben Görögország „nemhogy kikerülne a gödörből”, hanem újabb mentőövekre szorul, újabb hitelekre van szüksége.

A baloldal erkölcsileg 2010-ben bukott meg, de gazdaságpolitikáját tekintve már 2008-ban, hiszen az IMF-hitel nélkül már akkor elsöpörte volna őket az igazság, hogy alkalmatlanok az ország vezetésére – emelte ki a fideszes politikus. Szavai szerint a Gyurcsány-Bajnai -kormány IMF-hitel nélkül képtelen volt az országot irányítani, képtelenek lettek volna kifizetni a nyugdíjakat, a közszférában dolgozók fizetését, a szociális ellátásokat. Az IMF-hitelhez a bukott baloldal szélsőséges gazdaságpolitikája vezetett, mert ők a saját zsebükön kívül legfeljebb a multik és a bankok zsebét tömték, a magyar családokét soha. A közpénzeket, a nemzeti vagyont elherdálták, alkalmatlanságukat pedig hitelekkel és megszorításokkal leplezték – sorolta.

Rámutatott, arra is, hogy a visszafizetési kötelezettség nem a baloldalt, hanem a magyar embereket és a 2010-ben hivatalba lépett kormányt terhelte. A bukott baloldal miatt kellett ezt a számlát Magyarországnak kifizetni, de nem értük fizettük vissza, hanem a magyar családokért, a gyermekekért, a fiatalokért, az idősekért, a magyar vállalkozásokért – jelentette ki.

Nyírbátorban kétszer annyi fideszes képviselő van

A nyírbátori időközi választással kapcsolatban Zsigó Róbert elmondta, a település vezetése továbbra is fideszes, a voksolást azért kellett kiírni, mert lemondott egy függgetlen képviselő, helyette pedig egy szintén független jelöltet választottak meg az emberek. Tehát gyakorlatilag nem változott semmi Nyírbátorban, a Fidesznek kétszer annyi képviselője van, mint a baloldalnak – fűzte hozzá. Mint mondta, az MSZP-nek nem volt bátorsága  ahhoz, hogy jelöltet indítson, akár a többi baloldali szervezettel együtt, „mert tudták, hogy nem kérnek belőlük, akárhogy is matekoznak, még az összefogással sem mertek jelöltet indítani”.

(fidesz.hu)