FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Uniós és helyi forrásból felújítják a XXII. kerületi szakrendelőt
Részben európai uniós, részben önkormányzati forrásból, összesen 220 millió forintból jövőre felújítják a XXII. kerületi szakorvosi rendelőintézetet - jelentette be a városrész polgármestere és országgyűlési képviselője kedden, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Létrehozva: 2013. augusztus 13., 13:45 | Utoljára frissítve: 2013. augusztus 13., 13:46

A tervek szerint a májusban kezdődő és november végéig tartó programban a fél évszázados épület homlokzatát és tetejét hőszigetelik, kicserélik az ablakait, a fűtési rendszert pedig termosztatikus radiátorszelepekkel szerelik fel.

Németh Zoltán (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az Új Széchenyi Terv keretében zajló beruházásnak köszönhetően a kerületi intézményfenntartási költségei évente várhatóan 8,5 millió forinttal csökkenhetnek. Az 1965-ben átadott épület már régen megérett a felújításra, és a mostanihoz hasonló nagyságrendű beruházást még nem végeztek az intézményben. A projektet az önkormányzat 30 milliós önrésszel finanszírozza - ismertette.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a most bejelentett program nem egyedülálló a kerületben, még több más beruházást is terveznek, például - a fővárossal közösen - a budafoki Városház tér és a piac felújítását.

Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) polgármester felidézte, hogy az elmúlt két évben újították meg a gyermekorvosi rendelőt, valamint akadálymentesítették a főépületet 50 millió forintból. A napokban megkezdődik az épület valamennyi emeletén a vizesblokkok felújítása is. Reményei szerint a beruházásokkal emberibb és barátibb környezetet tudnak teremteni az intézménybe látogató kerületieknek.

Karsay Ferenc alpolgármester közölte: a projekt eredményeként az épület üzemeltetéséhez évente 35 ezer köbméterrel kevesebb földgázt kell majd felhasználni, és így 78 tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe.