FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
A tavalyinál kétszer több közmunkás dolgozik Pécsen
Tavalyhoz képest kétszer annyi, több mint ötszáz közmunkás dolgozik Pécsen heti rendszerességgel a közterületeken, az intézményeknél - közölte a város fideszes alpolgármestere szerdán.
Létrehozva: 2013. augusztus 14., 11:59

Csizi Péter sajtótájékoztatón azt mondta, összesen egymilliárd forintos állami forrást használhat fel a célra a megyeszékhely idén. Úgy vélte, hogy a folyamatos hasznos tevékenység segít a közmunkaprogram résztvevőinek a munka világába való visszatérésben.

Moór Eszter, az önkormányzat népjóléti bizottságának fideszes elnöke elmondta: a közfoglalkoztatottak 75 és 106 ezer forint közötti bruttó bért kapnak, szakképzettségtől függően.

Hozzátette: a pécsi közfoglalkoztatottak több mint 71 ezer méternyi utat, járdát csúszásmentesítettek a téli időszakban, csaknem 115 ezer négyzetméternyi területet tisztítottak meg a hótól, s több mint négymillió köbméternyi szemetet szedtek össze, amikor illegális hulladéklerakókat számoltak fel. Emellett a gyermek- és szociális ellátásban is segítettek.