KIM: megkezdte a munkáját az operatív törzs
2013. augusztus 20., 09:41
Megkezdte munkáját az operatív törzs az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen, egyelőre nincs olyan rendkívüli körülmény, amely a nemzeti ünnephez kapcsolódó szabadtéri programok lebonyolítását veszélyeztetné - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az MTI-vel kedd délelőtt, hozzátéve: minden az eredeti terveknek megfelelően zajlik.

A tárca közleményében emlékeztetett: hétfőn a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Erkel Ferenc: István király című művének nagysikerű, teltházas előadásával kezdődött meg a nemzeti ünnep programsorozata.

A KIM közlése szerint az operatív törzs folyamatosan ülésezik a nap folyamán. Kapcsolatot tart többek között a meteorológiai szolgálattal, és döntéseiről folyamatosan tájékoztatja a közvéleményt.

A nemzeti ünnep eseményeit - mint minden esetben - most is az operatív törzs felügyeli, amelyben minden érintett szerv, többek között a rendőrség, a meteorológiai szolgálat, a mentők, a katasztrófavédelem képviselői jelen vannak egészen az utolsó program zárásáig. Az idén, miután a Balaton környékén is lesznek programok és tűzijáték, az operatív törzs Siófokon is fenntart egy kihelyezett bázist.

(MTI-fidesz.hu)