FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Kecskeméten a részönkormányzatok döntenek saját fejlesztéseikről
Kecskeméten a közgyűlés korábbi döntése értelmében a részönkormányzatok döntenek az érintett városrészekben folyó infrastrukturális fejlesztéseikről - közölte Zombor Gábor (Fidesz), Kecskemét polgármestere pénteken.
Létrehozva: 2013. augusztus 23., 11:29 | Utoljára frissítve: 2013. augusztus 23., 12:14

Kecskemét önkormányzata az adott városrészek infrastrukturális beruházásait 2012 óta a részönkormányzatok bevonásával végzi úgy, hogy az önkormányzati képviselők vezetésével működő testületek maguk dönthetnek a költségvetésben számukra biztosított keret felhasználásáról - ismertette a kecskeméti modellt a polgármester. Hozzátette: a részönkormányzatoknak lehetőségük van arra, hogy a teljes összeget például útépítésre vagy járdaépítésre, felújításra fordítsák, amennyiben egy részönkormányzat infrastrukturális beruházásra költ egy adott összeget, akkor az önkormányzat - ösztönző céllal - ugyanakkora összeget plusz forrásként biztosít a fejlesztéshez.

Zombor Gábor emlékeztetett arra, hogy 2013-ban a költségvetésben a 15 városrészi önkormányzat kerete összesen 84 millió forinttal indult. Fontosnak nevezte, hogy a részönkormányzatok a rendelkezésükre álló forrás jelentős részét fordították fejlesztésekre, amelyekhez az önkormányzattól augusztus 22-ig további 38 millió forint kiegészítő támogatást kaptak.  Van olyan részönkormányzat, amely tavaly szinte a teljes keretét járdaépítésre fordította idén pedig a forrásait a utcák burkolatának felújítására szánja, megújítva a járdákat és az útburkolatot egyaránt - ismertette Zombor Gábor.