A baloldal családpolitikája bukott meg
2013. augusztus 24., 12:04
A születésszám csökkenése valóban hosszú évek óta tartó, hatalmas probléma Magyarországon, amiért a Gyurcsány-Bajnai-kormányt komoly felelősség terheli - olvasható a fidesz-frakció szombati közleményében.

A baloldal ugyanis nemhogy semmit nem tett ennek megállítására, de családellenes intézkedéseivel és megszorító csomagjaival egyenesen büntette a gyermeknevelést - emlékeztetnek rá. A munka mellett gyermeket vállalókat magas adókulcsokkal sújtották, nem létezett családi adókedvezmény, háromról két évre csökkentették a gyest, duplájára emelték a rezsiköltségeket, és megszüntették a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket, devizacsapdába hajszolva ezzel családok ezreit.

A baloldal családpolitikája megbukott. Ezzel szemben a Fidesz-kormány érdemi segítséget nyújt a családoknak a gyermekvállaláshoz és a gyermekneveléshez: családi adórendszert vezettünk be, visszaállítottuk a 3 éves gyest, ismét vannak otthonteremtési programok, az édesanyák foglalkoztatását adókedvezményekkel segítjük, a családok terheit rezsicsökkentéssel is mérsékeljük, az óvodai férőhelyek és a családi napközik számát növeljük. Ősszel pedig újabb, családokat segítő intézkedésekről születhet döntés - zárul a közlemény.

(fidesz.hu)