FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Több mint 600 millió forintból újult meg Szigetvár központja
Befejeződött Szigetvár központjának felújítása, valamint az 1987-ben pénzhiány miatt félbehagyott, Makovecz Imre által tervezett Vigadó továbbépítése. A munkálatokra 613 millió forintot költöttek hazai és uniós forrásokból.
Létrehozva: 2013. augusztus 24., 13:37

Kolovics János (Fidesz-KDNP), a baranyai kisváros polgármestere az egy esztendeje folyó beruházás ünnepélyes zárásán szombaton elmondta: a történelmi belváros megújulásával látványosabbá vált Szigetvár, a beruházással erősödik a város kistérségi központi szerepe, valamint komfortosabbá vált a szigetvári polgárok számára.

Megújult a város főtere, a Zrínyi tér, valamint díszburkolatot raktak le a városmag közterületein, új utcabútorokat és dísznövényeket is elhelyeztek. Korszerűsítették a közvilágítást, új parkolók létesültek, kicserélték a közművezetékeket.

Befejezték az 1987-ben pénzhiány miatt félbemaradt Vigadó épületét is. A Makovecz Imre által tervezett kulturális központ munkáinak befejezésével megújult az épület színházterme, amely Kolovics János szerint tökéletes helyszín kulturális rendezvényekre és szabadidős tevékenységre is.