Csökken a rezsi: büntetések és újabb mérséklési tervek
2013. augusztus 26., 13:45
A fogyasztóvédelem újabb ellenőrzéseket tartott, melyek során 10 szolgáltatót büntettek meg. Erről Németh Szilárdot, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusát kérdezték a Lánchíd Rádióban.

A gázért, az áramért és a távhőért már január óta kevesebbet kell fizetnünk, méghozzá 10 százalékkal. A csökkentést a szolgáltatóknak a számlákon is fel kellene tüntetniük, ez azonban még 8 hónap elteltével sem történik meg minden esetben. A fogyasztóvédelem a bejelentett panaszok alapján újabb ellenőrzéseket tartott, melyek során 10 szolgáltatót büntettek meg.

Németh Szilárdot kifejtette: Fónagy János államtitkár és Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke kidolgozta azt a lépéssorozatot, amellyel megvalósítható az újabb tízszázalékos rezsicsökkentés még a fűtési szezon beállta előtt. Erről már jövő héten fog tárgyalni a Fidesz-frakció. Németh Szilárd azt is elmondta:a temetkezés költségeinek lefaragásánál is jelentős csökkentésre lehet számítani jövő év januárjától.

(mno.hu)