Schöpflin: Nemzetközi támadások is várhatóak
2013. augusztus 27., 14:03
Schöpflin György európai parlamenti képviselő szerint a baloldali pártok a mai napig hordozzák a kommunista örökséget, de megújulás helyett inkább másokban keresik a hibát.

A baloldal legszívesebben lecserélné a magyar népet egy olyanra, amely őt választja meg – mondta Schöpflin György, európai parlamenti képviselő a Lánchíd Rádióban. Szerinte ezek a pártok a mai napig hordozzák a kommunista örökséget, de megújulás helyett inkább másokban keresik a hibát. „Mivel a közvélemény-kutatások szerint nem sok jót ígér nekik a 2014-es voksolás, ezért a következő támadássorozat a választójogi törvény ellen irányulhat” – nyilatkozta az európai parlamenti képviselő a Lánchíd Rádióban.

Schöpflin György elmondta: nemzetközi támadások is várhatóak, mivel hazánk kétharmados, jobboldali kormányát így „bűnbakként” használhatják fel a jövő évi európai parlamenti, illetve egyes tagországokban tartandó választásokon.

(mno.hu)