FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Gyermekekre figyelmeztető táblák Józsefvárosban
Egységes jelzőtáblákat helyeznek ki Józsefvárosban az iskolák, óvodák és bölcsődék környezetében a tanév kezdetére.
Létrehozva: 2013. augusztus 30., 14:44 | Utoljára frissítve: 2013. augusztus 30., 15:22

A fővárosi és a józsefvárosi önkormányzat, valamint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kerületi önkormányzat kezdeményezésére 22 helyen lesznek új, Vigyázz, gyermekek! feliratú táblák. A cél az, hogy az iskolák, óvodák és bölcsődék környezetében óvatosabban vezessenek az autósok, s ebből a gyerekek is tanuljanak. A BKK adatai azt mutatják, hogy öt év átlagában a nyári szünet utáni első iskolai hét a leginkább balesetveszélyes időszak, és lényegesen több baleset történik a tanítási időszakban, mint a tanítási szünetben.

Józsefvárosban néhány helyen eddig is voltak hasonló táblák, de azok megkoptak és arculatuk sem egyforma. Az új, nagyméretű, sárga táblák a fővárosi önkormányzat pénzéből készültek el. A közlemény szerint a BKK a program folytatásaként az összes fővárosi kerület önkormányzatával felveszi a kapcsolatot, hogy az együttműködés nyomán legkésőbb a 2014-2015-ös tanév kezdetére az új, egységes jelzésrendszer kiterjedjen a főváros teljes területére.