FIDESZ.HU > Hírek > Zöld Nyomtatás
Ablak bezárása
Illés: A legfőbb feladat a víz tisztaságának megőrzése
 Civil szervezetek vitatták meg a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szervezésében az októberi budapesti Víz Világtalálkozó témaköreit, és ajánlásokat is megfogalmaztak a fenntartható fejlesztési célokról. Ezek az ajánlások, szempontok a világtalálkozóra meghívott hazai résztvevők felkészülését segítik - írta hétfői közleményében a VM.
Létrehozva: 2013. szeptember 2., 19:18

A tájékoztatás szerint Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár a fórum szünetében elmondta: a tiszta ivóvízhez való jog, integrált vízgazdálkodás a XXI. században, és zöld gazdaság a tiszta vízért lesznek az októberi világtalálkozó fő témái.

Az államtitkár hozzátette: a nemzetközi konferencia célja a meglévő vízkészletek fenntartása és a vizekben meglévő szennyeződések kiküszöbölése lesz. A szakemberek, a civil szervezetek képviselői, a részt vevő államok és alapítványok vezető tisztségviselői - mintegy 150-en - megoldást keresnek majd a szennyvízkezelés problémájára és a szennyvíziszap elhelyezésére is. Ez Illés Zoltán szerint mindenhol jelentős probléma, amelyre mihamarabb megoldást kell találni.

Nincs olyan élőlény, amely ne lenne víz nélkül pusztulásra ítélve - ezért a legfőbb feladat a víz tisztaságának megőrzése és a Föld lakosságának tiszta vízzel való ellátása - hangsúlyozta az államtitkár a közlemény szerint.