ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Folyamatban a nemzeti romaintegrációs stratégiák végrehajtása

A mai napon mutatta be az EP Állampolgári, Bel- és Igazságügyi Bizottsága előtt az európai roma stratégiához kapcsolódó két legfrissebb dokumentumát az Európai Bizottság. Járóka Lívia fideszes EP-képviselő fontos előrelépésként üdvözölte mind a nemzeti romaintegrációs stratégiák végrehajtásában elért előrelépésekről szóló közleményt, mind a romák integrációját célzó hatékony tagállami intézkedésekről szóló javaslatcsomagot, de hangsúlyozta, hogy a keretstratégia sikeréhez még számos alapvető hiányosságot kell orvosolni.
Létrehozva: 2013. szeptember 5., 14:43
nyomtat küld

Az Európai Bizottság ma mutatta be az Európai Parlament Állampolgári, Bel- és Igazságügyi Bizottsága előtt az európai roma stratégia állásáról szóló idei értékelését "Előrelépések a nemzeti romaintegrációs stratégiák végrehajtásában" címmel, valamint egy javaslatcsomagot a romák integrációját célzó hatékony tagállami intézkedésekről, amelyet a Tanács várhatóan decemberben tűz majd napirendjére. A két dokumentum végigveszi a tagállamoknak az elmúlt években a romák integrációja érdekében tett erőfeszítéseit és a hiányosságokat. Az értékelés kiemeli: Magyarország több területen is jelentős előrelépést tett a romák társadalmi befogadása terén, így például a megbízható nyomonkövetési rendszer kialakítása, vagy a hátrányos helyzetű mikrorégiókat célzó intézkedések révén.

Járóka Lívia, az európai roma stratégia jelentéstevője üdvözölte a tagállamoknak címzett határozott kritikákat és konkrét javaslatokat. Annak kapcsán kijelentette: a Nemzeti Romaintegrációs Stratégiák Európai Kerete eddig a legígéretesebb kezdeményezés az európai romák helyzetének javítására. Azonban a néppárti politikus felhívta a figyelmet: Bár mindegyik szakpolitikai területen hoztak pozitív intézkedéseket a tagállamok, ugyanakkor a roma közösségek szinte alig vesznek észre pozitív változást saját mindennapi életükben. Járóka ezért hangsúlyozta, hogy a keretstratégia számos kezdeti hiányosságát és hibáját szükséges még orvosolni ahhoz, hogy a romatelepeken is érezhető javulást hozzon az évtized végéig. A képviselő példaként említette a kimeneti indikátorok hiányát, a számszerű célok kitűzését, a tagállami tervek megfelelő finanszírozását, a roma közösségek és a civiltársadalom erőteljesebb bevonását, valamint a területi megközelítés markánsabb hangsúlyozását.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések