ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Segítséget nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium Pápán

A Kormány 2013. szeptember 4-én megtárgyalta a Pápai Hús Csoport által ki nem fizetett sertéstartók követelésének kielégítését biztosító javaslatokról szóló, Vidékfejlesztési Minisztérium által készített jelentést annak érdekében, hogy áttekintse a Pápai Hús 1913 Élelmiszeripari Feldolgozó Kft. sertés élőállat beszállítóinak kormányzati segítséggel történő kompenzálására rendelkezésre álló eszközöket.
Létrehozva: 2013. szeptember 6., 12:10
nyomtat küld

A kormányzati döntés értelmében a Pápai Hús 1913 Élelmiszeripari Feldolgozó Kft. felé követeléssel rendelkező sertés élőállat beszállítók részére a Vidékfejlesztési Minisztérium az európai uniós támogatási szabályok nyújtotta keretek között csekély összegű (de minimis) támogatást nyújt lejárt és elismert követeléseik kielégítésére. A beszállítóknak a támogatás elnyerése érdekében nem kell lemondaniuk a cég felé fennálló követeléseikről.

A támogatás a mezőgazdasági termelők részére – a rendelkezésére álló de minimis kerettől függően legfeljebb - 7500 euró - azaz kb. 2, 25 millió forint -, a termelői csoportok esetében az általános csekély összegű (de minimis) támogatási szabályoknak köszönhetően legfeljebb 200.000 euró (kb. 60 millió forint). Az élőállat beszállítók között a Vidékfejlesztési Minisztérium három termelői csoportot azonosított, a számukra kifizethető támogatás nagyságrendje 130 millió forint. A mezőgazdasági termelők - legyenek azok kicsik vagy nagyok - számára kifizethető támogatás nagyságrendje 150 millió forint, így összesen 280 millió forint támogatás fog eljutni a beszállítóknak a kormányzattól. A támogatás terveink szerint október végére az érintettekhez kerül.

A Kormány döntése alapján Fazekas Sándor tárcavezető folytatja le a tárgyalásokat. A miniszter mindent megtesz, hogy a megbeszélések a lehető legrövidebb időn belül megkezdődjenek, addig is a Minisztérium kollégái felveszik a kapcsolatot az érintettekkel és előzetes egyeztetést folytatnak.

(Kiadó: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések