FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Decembertől minden bölcsődést fogadni tudnak Békéscsabán
Decembertől minden bölcsődésnek lesz helye a békéscsabai önkormányzat bölcsődéiben, miután uniós támogatással megújult a város két intézménye - közölte Kiss Tibor (Fidesz-KDNP), Békéscsaba alpolgármestere szerdán, a projekt ünnepélyes záró rendezvényén.
Létrehozva: 2013. szeptember 12., 08:10

A belvárosi és a Pásztor utcai bölcsőde fejlesztése és férőhelybővítése című projekt 150 millió forint vissza nem térítendő EU-támogatásban részesült, a beruházáshoz az önkormányzat 15 millió forinttal járult hozzá.

A bölcsődei helyek száma negyvennel bővült, így a három önkormányzati fenntartású bölcsődében összesen 244 gyereket tudnak fogadni, továbbá 42 bölcsődés korú gyermeknek van hely a város által támogatott alapítványi óvodában, a Jamina városrészben - mondta Fábián Ágnes, a képviselő-testület önkormányzati tanácsnoka az MTI-nek.

Szólt arról is, hogy a bölcsődei hálózat rugalmas, nyújtott nyitva tartással működik Békéscsabán, a szülők hetente pszichológiai szaktanácsadást vehetnek igénybe, és a központi bölcsődében időszakos gyermekfelügyeletet működtetnek térítés ellenében, főleg az egyedülálló szülők részére.