FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Fejlesztik a tiszalöki szabadstrandot
Megkezdődik a tiszalöki szabadstrand fejlesztése összesen mintegy 540 millió forintból, európai uniós támogatással. A beruházás nyitórendezvényét csütörtökön tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban.
Létrehozva: 2013. szeptember 12., 14:12

A projekt keretében a tiszai holtágnál található strandon kalandparkot és hajókikötőt alakítanak ki, a település központjában pedig felépül egy étterem és egy játszóház is.
   
Az Új Széchényi Terv Észak-alföldi Operatív Programja (ÉAOP) keretében zajló projekthez 378 millió forintos támogatást kapott a strandot üzemeltető Akríbia Union Kft., amely 160 millió forintos önerőt tett hozzá a fejlesztés költségeihez - hangzott el a megnyitón.
   
A beruházás befejezési határideje 2014 augusztusa.
   
A 75 akadályelemből és egy élethű, kétszáz négyzetméteres kalózhajóból álló kalandpark az év minden napján várja majd az érdeklődőket, ezzel párhuzamosan egy 25 állásos jachtkikötőt is kialakítanak. A szabadstrandnál emellett pénztárak, dolgozói szociális épületek és üzletek kerülnek kiépítésre.
   
A helyi turisztikai kínálat rövidesen ökocentrummal és tanösvénnyel egészül ki, így a Tiszalökre érkezőket komplex szabadidős szolgáltatás fogadja majd - mondta el Gömze Sándor (Fidesz-KDNP) polgármester a rendezvényen.
   
Berki Judit, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető helyettesének tájékoztatása szerint Tiszalök az elmúlt években körülbelül 1,5 milliárd forint támogatást nyert el az ÉÁOP pályázati kiírásain, ezek egy része már megvalósult, vagy megvalósítás alatt áll. Régiós szinten a több mint 1700 nyertes pályázatra vonatkozóan 276 milliárd forint kifizetéséről született már döntés. A pályázók többségével már leszerződött az ügynökség, kisebb részükkel pedig a következő hónapokban kötik meg a támogatási szerződéseket.