FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Együttműködés Budapest és Hanoi között
Városüzemeltetési, tudományos és kulturális kérdésekben működik együtt Magyarország és Vietnam fővárosa a továbbiakban.
Létrehozva: 2013. szeptember 17., 12:17 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 17., 12:24

Tarlós István főpolgármester kedden hivatalában fogadta Nguyen The Thaót, Hanoi főpolgármesterét, akivel előző nap együttműködési megállapodást írt alá. A dokumentumot a Fővárosi Közgyűlésnek is jóvá kell hagynia.

Tarlós István a találkozón arról beszélt: a vietnami kapcsolatok fontosak az ország számára, ennek megfelelően szeretné, ha a két főváros kapcsolata is erős lenne. Kifejtette: a Fővárosi Vízművek és a hanoi társaság együttműködésében komoly fantáziát lát, emellett városüzemeltetési és kulturális területen is bízik a szoros kapcsolatban.

Nguyen The Thao az együttműködési területek között említette a tudományt és a beruházásokat. Ismertetése szerint Hanoi fejlődése modern irányba indult, ugyanakkor nagyváros lévén problémájuk a túlterheltség és az állandó közlekedési dugók. Jelezte: a víztisztítással összefüggésben számítanak Budapest technológiai tapasztalataira. Budapest főpolgármestere válaszul jelezte: a fővárosban szintén a közlekedés okozza a legnagyobb problémát. Megemlítette a leromlott járműállományt, emellett szólt arról is, hogy a budapesti épületek homlokzatának felújítása szintén égető és költséges feladat.

Hanoi főpolgármestere a találkozón hivatalos látogatásra hívta Tarlós Istvánt.