FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Kormányhivatali épületeket korszerűsítenek Zalaegerszegen
Energiahatékonysági beruházásként 376 millió forintból korszerűsítenek két kormányhivatali épületet Zalaegerszegen - közölte közös sajtótájékoztatóján kedden az egyik zalai parlamenti képviselő és a megyei kormánymegbízott.
Létrehozva: 2013. szeptember 17., 22:30

Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) elmondta, az 1938-ban épült, évtizedek óta nem korszerűsített megyeháza belvárosi épületét, valamint a Göcseji úton több szakigazgatási szervnek otthont adó irodaházat összesen 376 millió forintból korszerűsítik. Kicserélik a nyílászárókat, elvégzik a hőszigetelést és a tetőzet cseréjét, továbbá napkollektorokkal és napelemekkel szerelik fel az épületet, használati meleg víz előállítására és a világítás áramigényének megoldására.
   
Rigó Csaba zalai kormánymegbízott hozzátette, hogy a Környezet és Energia Operatív Program keretéből százszázalékos támogatást elnyerő korszerűsítést 2014 végéig szeretnék befejezni. Várhatóan még az idén megkötik a támogatási szerződést, a kiviteli tervek birtokában pedig, a közbeszerzési pályázat után kezdődhet a munka.
   
Hozzátette, hogy éppen a sajtótájékoztató napján ázott be a kormányhivatal tetőtéri szintje, vagyis sajnos valóban sürgető a megyei önkormányzatnak, a kormányhivatalnak és több más szervezetnek is helyet adó épület felújítása.