FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Új bölcsőde épül Csillaghegyen
Heteken belül megkezdődik egy új bölcsőde építése a III. kerületben, a létesítmény egy év múlva már gyermekeket fogad.
Létrehozva: 2013. szeptember 18., 14:12

Bús Balázs (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a 630 millió forintos beruházáshoz csaknem 150 millió forint uniós támogatást nyert el az önkormányzat. A korszerű, új épület a régi Álmos utcai intézményt váltja ki, amely már nehezen felel meg az előírásoknak. Az új bölcsőde 52 férőhelyes lesz és húsz főnek ad munkát. A polgármester tájékoztatása szerint a leendő bölcsőde helyén, a Hunyadi utcában most egy játszótér van, amit átmenetileg elbontanak, később pedig újat építenek.

Jelezte azt is: a 11 önkormányzati bölcsődébe 922 gyermek jár, az elmúlt években több mint százzal bővült a férőhelyek száma, az új intézmény átadása után pedig 936 gyermeket tudnak majd fogadni. Az MTI kérdésére elmondta: bár a kerületben növekszik a gyermekszám, mindenkit el tudnak helyezni, s elsősorban az épületek korszerűsítésére koncentrálnak.

Szabó Lajos, a kivitelező konzorcium elnöke arról számolt be, hogy a Makovecz Imre nevével fémjelzett építész stúdió által tervezett épület az építész összes jellegzetességét magán hordozza. Az 1300 négyzetméter alapterületű épületnek fedett tornácai lesznek és négy kör alakú csoportszoba tartozik hozzá. A létesítménynek saját konyhája és sószobája lesz, melegvíz-ellátását pedig napkollektorok segítik. A kivitelező heteken belül kezdi az építkezést, s várhatóan egy év múlva adják át a bölcsődét.