FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
A kormány folytatja a rezsicsökkentést
Nem volt még egyetlen olyan konkrét ügy, ami mellett ekkora összefogás lett volna Magyarországon, mint a rezsicsökkentés támogatása – mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója Sopronban, aki példátlan sikernek nevezte, hogy 2,2 millióan írták alá a rezsicsökkentés védelmét szolgáló petíciót.
Létrehozva: 2013. szeptember 26., 09:34

Az elmúlt három év parlamenti munkáját, a kormányzat munkájának eredményeképpen Magyarország ma jobban teljesít – fejtette ki Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője bevezetőjében.

A nemzetpolitika területén hozott törvények megerősítették a nemzetet a határon túliaknak adott jogokkal. Emellett a gazdaságot szilárd alapokra helyezte az Orbán-kormány  úgy, hogy 2010-ben nem vettünk fel újabb IMF-hitelt, az álladósság csökkent, úgy, hogy a vagyonmérleg közben jobb lett, kikerültünk a túlzottdeficit-eljárás alól, a bankokat, multikat bevontuk a közteherviselésbe, 207 ezerrel több munkahelyet hoztunk létre, megvédtük a nyugdíjakat, a külföldi befektetések nagysága pedig a legmagasabb értéket érte el 2013-ban - sorolta. Hozzátette: mindezeket úgy értük el, hogy 201-re a szocialista-liberális kormány a csőd szélére juttatta az országot.

Kocsis Máté az elmondottakat számadatokkal is bemutatta, majd a rezsicsökkentés további folytatásáról is szólt. Elmondta, ennyi ember még egyetlen kezdeményezést sem támogatott Magyarországon, ami azért is fontos, mert a rezsicsökkentést komoly támadások érik bel- és külföldön is. A hazai baloldal, az uniós bürokraták és a mohó multik is támadják a rezsicsökkentést.

Mindazok, akik a rezsicsökkentést támogatják, kell, hogy tudják, hogy jó döntést hoztak: egy jó és erős közösséghez tartoznak. Egy normális világban nem kellene megvédeni a rezsicsökkentést, de nálunk mohó multik és uniós bürokraták rossz szemmel nézik, hogy ezzel a döntéssel az extraprofittól megfosztjuk őket, és a magyar embereknek visszaadjuk a pénzét – fejtette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Ezért intéznek minden módszerrel támadásokat a mostani kormány ellen, társulva a baloldallal. Szükséges, hogy a rezsicsökkentést támogató 2,2 millió ember érezze, hogy egy erős közösséghez tartozik, amely közösség képes lesz megvédeni ezt az eddig elért eredményünket – mondta Kocsis Máté.

A rezsicsökkentés folytatódik. Novembertől a tavalyi árhoz képest 20 százalékkal kevesebbet fizetnek a családok a gázért, a távhőért az áramért. A kormány már dolgozik a tűzifa és a széntüzelés árának csökkentésén, és a tavaly indított szociális tűzifa program kiszélesítésén is, amellyel a kistelepüléseken élő rászorulókat segíti.

Az Országgyűlés a következő hónapokban fogja tárgyalni a nonprofit közműszolgáltatókról szóló törvényt, amely megtiltja, hogy szolgáltatók extraprofitot számítsanak fel a szolgáltatásaikért a családok kárára.
 
A Fidesz a rezsicsökkentés alkotmányos védelmének lehetőségét is megfontolja, mert a rezsicsökkentés mindaddig veszélyben van, amíg a bukott baloldalon ugyanazok vannak együtt, akik világéletükben a mohó multik érdekeit szolgálták.

A Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy szövetség tizenötször emelte a rezsiárakat, és elérte, hogy a magyarok Európában a legdrágább energiaárakat fizessék, és a jövőben is így tenne, amint ez számos nyilatkozatukból kiderült.