FIDESZ.HU > Hírek > Zöld Nyomtatás
Ablak bezárása
Tatabányán 270 millióért szigetelnek épületeket
Tatabányán 19 épületben közel 600 helyiséget érint az önkormányzat 2013-as épületszigetelési programja, az idén megvalósuló felújítások teljes összege 270 millió forint - tájékoztatott a polgármester.
Létrehozva: 2013. szeptember 26., 12:17 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 26., 13:50

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) elmondta, a társasházak korszerűsítéséhez a városi költségvetésből 116 millió forinttal járultak hozzá. A támogatásra azok a házak pályázhattak, amelyek már kialakították a mérhető és szabályozható távfűtési rendszert, vagy a szigeteléssel együtt vállalták ezt a korszerűsítést.

Kifejtette, az önkormányzat a távhőszolgáltatóval közösen több évvel ezelőtt nonprofit társaságot alapított a tömbházak fűtéskorszerűsítésének koordinálására és az országban a legkedvezőbb feltételeket biztosítja a fejlesztéshez. Költségosztással történő mérésnél 25 százalékos önerővel és 75 százalékos vissza nem térítendő, önkormányzati támogatással valósulhat meg a beruházás - ismertette Schmidt Csaba. Eddig közel 3000 lakásban korszerűsítették a fűtési rendszert. A szabályozható radiátorszelepek beépítésével és a mérési lehetőség biztosításával ezekben a házakban átlagosan 30 százalékkal csökkent az energiafelhasználás, a most elvégzett szigetelésekkel az energia-megtakarítás aránya emelkedhet.

Tatabányán 22 ezer lakásban biztosít távfűtést az önkormányzati tulajdonú távhőszolgáltató, amely évente 1 150 000 gigajoule hőenergiát vásárol a részben önkormányzati tulajdonú Tatabánya Erőmű Kft.-től és 200 kilométernyi vezetékhálózaton juttatja el a lakóházakig.