Varga: A magyar nemzeti érdek az első
2013. szeptember 28., 15:27
2010 óta sikerült bebizonyítani, hogy új irányt tudunk szabni a gazdaságnak – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Fidesz tisztújító kongresszusán. Képgalériánk megtalálható itt.

Ne higgyetek azoknak, akik el akarják hazudni a magyarok teljesítményét, és mindenről azt állítják, hogy rossz; ők nem velünk, hanem a tényekkel vitatkoznak, nem a mi teljesítményünket, hanem az ország teljesítményét akarják lerombolni – jelentette ki Varga Mihály.  Hozzátette: Magyarország ezt nem hagyja.

A nemzetgazdasági miniszter rámutatott, 2010 óta sikerült bebizonyítani, hogy új irányt tudunk szabni a gazdaságnak. Olyat, ahol a magyar emberek érdeke az első és a legfontosabb, olyat, ahol a gazdaságot úgy szervezzük újra, hogy az a magyar emberekért legyen, ne pedig fordítva, ahol a megtermelt javak nem a keveseket, hanem a sokaságot szolgálják, és ahol nem költünk többet, mint amennyit megtermelünk – sorolta.

Tájékoztatott arról, hogy négy évtizedes mélyponton van az infláció, emelkedtek a reálbérek, „a hiányszámunk Európa-szerte irigyelt”, valamint megszűnt az ellenünk folyó túlzottdeficit-eljárás is. 1000 milliárdnyi devizaadósságtól menekültek meg a lakástulajdonosok, eddig 488 ezer devizahitelesen tudtunk segíteni – tette hozzá a fideszes politikus. Hangsúlyozta, mindezek mellett csökkent az államadósság, és az állam több mint 600 milliárd forint hitelt vállalt át az önkormányzatoktól. Bebizonyosodott, hogy a pénzromlást akkor is kordában lehet tartani, ha alacsony a kamat, és olcsó pénzhez jutnak a hazai vállalkozások – emelte ki.

Mint mondta, a kormány bebizonyította a világnak, hogy van Magyarországon egy olyan politikai közösség, amely érti az idők szavát, tudja, hogy mit akar, és hogyan érje el azt. Közben azt is tudja, hogy a magyar nemzeti érdek az első, mert lejjebb ebből nem adunk – mutatott rá.

Varga Mihály szólt arról is, hogy Magyarország abban is jobban teljesít, hogy az ország újra rólunk szól, arról, hogy hogyan vagyunk képesek jobban beosztani azt, amink van, és hogyan vagyunk képesek jobban dolgozni, jobban teljesíteni, mint korábban. Az ország megváltozott, már nem a bankok, nem a multik, nem az IMF, vagy a privatizált közműcégek vezetőinek a szava a döntő, hanem a magyar emberek hangja – jelentette ki.

Úgy fogalmazott, tudjuk, hogy a baloldali gazdaságpolitika hova vezet. Ahogy a régi történet mondta: a szocializmus addig tart, amíg el nem fogy más pénze – jegyezte meg, hozzáfűzve, „amit mi elértünk, az pontosan a baloldal ellentéte”. A Fidesz leköszönő alelnöke beszéde zárásaként hangsúlyozta, továbbra is azon lesz, hogy „közös erővel hozzuk ki a legjobb teljesítményt Magyarországból”.

(fidesz.hu)