FIDESZ.HU > Hírek Nyomtatás
Ablak bezárása
Pokorni: Hazugság Bajnai ígérete
Vállalhatatlannak és hazugságnak nevezte a Hír TV P8 című műsorában Pokorni Zoltán a németországi bérekkel kampányoló Bajnai Gordon ígéretét.
Létrehozva: 2013. szeptember 29., 14:46

Az Együtt–PM vezetője – aki januárban még a minimálbér csökkentését sürgette – nemrég azt nyilatkozta, hogy az adórendszer átalakításával 2015-től a nyugati országgal azonos szintű fizetést adna a magyaroknak. Pokorni Zoltán ezt kivitelezhetetlennek tartja. Szerinte egy szakadék széléről visszarángatott országban ez még megvalósíthatatlan.

– Ez egy bajban lévő ország, amit az elmúlt három évben sikerült a talpára állítani. Korántsem optimális a működése, a szakadék széléről rángattuk vissza, ne tetézzük a gondokat azzal, hogy olyan hazugságokat mondunk nyugdíjasoknak, orvosoknak, pedagógusoknak, amiről tudjuk, hogy megvalósíthatatlan. Két vagy három éven belül németországi kereseteket elérni hazugság, ez nem vállalható józan ésszel – jelentette ki Pokorni Zoltán.