FIDESZ.HU > Hírek Nyomtatás
Ablak bezárása
Áfacsökkentés és olcsóbb tömegközlekedés is szóba kerülhet
Nemcsak az élelmiszerek, illetve a hús áfájának csökkentése, hanem a tömegközlekedési díjak módosítása is szóba kerülhet a családok megélhetési költségeinek mérséklésénél – mondta a Hír Televíziónak Rogán Antal.
Létrehozva: 2013. szeptember 29., 17:03 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 29., 17:27

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: a kormánypárt nem egyszerűen áfacsökkentést kért a kormánytól, hanem azt szeretné elérni, hogy a családok költségei számottevően csökkenjenek. A politikus szerint a kérdés a jövő évi költségvetés, illetve az adótörvények tárgyalásakor kerülhet napirendre a parlamentben.

– A Fidesz parlamenti frakciója, amikor azt kérte a kormánytól, hogy esetleg a hús áfakörét vizsgálja meg, akkor mi nem egyszerűen áfacsökkentést kértünk, hanem azt mondtuk, hogy azt vizsgáljuk meg, hogy hogyan csökkenhet az ár. Mert nekünk az ár csökkenése a fontos. Ebből az következik, hogy csak egy alapos vizsgálat előzheti meg ezt a döntést, na és persze az emberek véleményének kikérése. Én arra számítok, hogy ez a kérdés majd a költségvetés, az adótörvények időszakában, novemberben kerül a parlament terítékére – nyilatkozta a Hír TV-nek Rogán Antal.