FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Szarvas városa az európai békét jelképező kenyér készítői között
Szarvas városa is részt vesz Európa békéjét jelképező kenyér elkészítésében. A kenyér alapanyagául szolgáló rozst az egykori vasfüggöny mögötti, ma már EU-tagállam országokban termesztik.
Létrehozva: 2013. október 2., 18:46 | Utoljára frissítve: 2013. október 2., 18:48

Babák Mihály (Fidesz), Szarvas polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kérte fel az akció hazai megszervezésére Szarvas város önkormányzatát és az állami tulajdonú Halászati és Öntözési Kutatóintézetet (HAKI). A helyszín kiválasztásában meghatározó szerepet játszott Szarvas földrajzi elhelyezkedése, a város ugyanis a történelmi Magyarország mértani középpontjában található.

A projekthez a vetőmagot egy olyan helyen termesztették, amely egykor a berlini fal úgynevezett halálsávjához tartozott. Az európai békét és az új kezdetet szimbolizáló vetőmag mellé minden országban nemzeti rozsfajták is kerülnek.