FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Megújulnak a Kaposvár környéki parkerdők
Megújulnak a Kaposvár környéki parkerdők, ezek egyikét, az Európai Unió támogatásával 50 millió forintból megújult Gyertyánosi Parkerdőt pénteken adták át ünnepélyes keretek között.    
Létrehozva: 2013. október 5., 10:08

Barkóczi István, a Somogy megye erdeinek felén - 80 ezer hektár állami tulajdonú erdőterületen gazdálkodó - Sefag Erdészeti és Faipari Zrt. (Sefag Zrt.) vezérigazgatója az átadáson arról tájékoztatott, hogy az idén 600 millió forintot költöttek a Kaposvár környéki, illetve somogyi parkerdőkben fejlesztésekre.
    
Kaposvárt körbeveszik a parkerdők, így nemcsak a Gyertyánosi parkerdőben, hanem a környéken máshol is rendbe tették, fejlesztették a kirándulóközpontokat - mondta a vezérigazgató. Példaként a Deseda-Gombás Parkerdőt és a Tókaji Parkerdőt említette. Előbbiben egy kalanderdőt hoznak létre - már felújították a tornapályát, pihenőhelyeket alakítottak ki a nordic walking pályán -, az utóbbiban pedig felújították a szigetre vezető fahidat, a filagóriát, és a forrás környezetét is rendbe tették. A zrt. vezérigazgatója jelezte, jövő őszre a Zselic szívében, Kardosfán elkészül egy egyedülálló csillagvizsgáló.    
    
Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere a megújult parkerdő avatásán azt hangsúlyozta: "a természet mindig jó befektetés, mert örök érték". A környéken négy parkerdő is várja a kirándulókat, és mindegyik más élményt, vonzó programokat kínál az odalátogatóknak - mondta a városvezető.
    
A Gyertyánosi Parkerdőben most lezárult fejlesztések keretében megszépült a filagória, a kültéri kemence, a Négy testvér-forrásnál kijavították a fahidat és a gyalogösvényt is rendbe tették, így a parkerdőt gyalogosan, vagy helyi járatos autóbusszal érkező turisták is könnyen meg tudják közelíteni. A tájékozódást új információs táblák segítik, és a környéket népszerűsítő kiadványok is készültek.