FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Újabb kistelepüléseken folytatódott az egészségügyi szűrőprogram
Hunyadfalván és Csataszögön folytatódott az elmúlt hétvégén az az egészségügyi szűrővizsgálat-sorozat, amelyet Jász-Nagykun-Szolnok megye ezres lélekszám alatti kistelepülésein végeznek a megyei közgyűlés, az érintett települési önkormányzatok és a szolnoki Hetényi Kórház együttműködésében - közölte Galó Anita, a megyei önkormányzati hivatal sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. október 7., 15:42

Tájékoztatása szerint az elmúlt hónapban aláírt megállapodás szerint októberben a következő hétvégéken Mezőhéket, Jásziványt, Tiszainokát és Vezsenyt, míg novemberben Tomajmonostorát, Jászágót, Kuncsorbát és Mesterszállást keresik fel a Hetényi kórház szakemberei.

Kétpó, Nagyrév és Tiszaigar települések a jövő év márciusában kerülnek sorra. Ezeken a településeken azért is indokolt a szűrés, mert az előző több mint három éve, 2010 tavaszán befejeződött.

A megyei önkormányzat az idei költségvetéséből 10 millió forintot biztosított a programra.

A vizsgálatokon felmérik a keringési rendszer rizikófaktorait, megmérik a vér koleszterin-, vércukor- és trigliceridszintjét, a vérnyomást, feljegyzik a hastérfogatot és a testsúlyt is.