L. Simon László rágalmazásért feljelentést tesz
2013. október 8., 09:31
Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt tett feljelentést L. Simon László országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke Ács Sándorné, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Ökológiai Mintagazdaság vezetője, Ronyecz Péter, Adony város polgármestere, valamint Ébl György adonyi származású budapesti lakos ellen, akik a Népszava 2013. szeptember 21-i számban megjelent Mindent visznek a mezőföldi lovagok című írásban sértő és valótlan kijelentéseket tesznek a képviselőt, illetve a Fideszt, mint kormánypártot illetően - közölte portálunkkal kedden a politikus.

A tájékoztatás szerint az idézett írásban felvázolt összeesküvés-elmélet nem csupán tárgyi tévedésekkel van tele, de rosszindulatú módon egymástól teljesen független eseményeket mos össze. A Népszava-cikk online kiadásának mellékleteként közzétett videóinterjúban Ébl György olyan személyekkel hozza összefüggésbe L. Simon Lászlót, akiket a térség országgyűlési képviselője még csak nem is ismer.

A feljelentésekkel egyidőben L. Simon László személyiségi jogi pert indít a valótlan állításokat közlő napilap ellen. Egy hasonló tartalmú, Ángyán Józseffel készült interjú miatt a képviselő a Szabad Föld című hetilap ellen is személyiségi jogi pert kezdeményez. L. Simon László jogi képviseletét ezen ügyekben dr. Futó Barnabás ügyvéd látja el.

(fidesz.hu)