FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Önkormányzati és vállalkozói tőkéből épül sétány Gyulán
Önkormányzati és vállalkozói tőkéből épül sétány Gyulán, a száz millió forintba kerülő beruházásról az önkormányzat, a Gyulai Komló Kft. és a Super Invest Kft. kedden írta alá a megállapodást a városházán.
Létrehozva: 2013. október 8., 18:39

Görgényi Ernő polgármester (Fidesz) kiemelte: az önkormányzat és a helyi vállalkozások együttműködése példa arra, hogyan lehet bevonni a helyi magántőkét közcélú beruházásokra.
    
Emlékeztetett arra, hogy folyik a belváros rehabilitációjának második üteme a Göndöcs kertben. A beruházás költsége 891 millió forint, a projekthez az önkormányzat az Új Széchényi Terv keretéből 713 millió forint EU támogatást nyert.
    
A városfejlesztési projekt a szállodatulajdonosokat is befektetésre ösztönözte. A Gyulai Komló Kft. 421 millió forint EU-támogatás segítségével összesen 602 millió forintos beruházást valósít meg, a Corvin Hotel 240 millió forintot költ bővítésre és felújításra, az elnyert támogatás összege 168 millió forint.
    
Az önkormányzat és a vállalkozók közötti együttműködés keretében összesen 1,83 milliárd forint beruházás valósul meg Gyula belvárosában, és ebből az elnyert EU támogatás összege 1,3 milliárd forint - mutatott rá a polgármester.
    
Az új sétány a szállodákat és a történelmi belvárost köti össze a Béke sugárúton át a felújítás alatt álló Göndöcs kerttel és az ottani kulturális intézményekkel. A sétány kialakításának költségéből 10 millió forint terheli az önkormányzatot, de a vállalkozások ezt az összeget is megelőlegezik a városnak, és majd területfoglalási díjelengedésből egyenlítik ki.