Wilfried Martens Magyarország igaz barátja volt
2013. október 10., 12:56
Méltósággal viselt súlyos betegsége következtében ma hajnalban 77 éves korában elhunyt Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke, volt belga miniszterelnök. Wilfried Martens halálával Európa egyik legmeghatározóbb személyiségét veszítettük el - olvasható a Fidesz-frakció csütörtöki közleményében.

Mint fogalmaznak, Martens múlhatatlan érdemeket szerzett az európai integráció elmélyítésében, a nemzetek közötti együttműködés erősítésében és Európa újraegyesítésében.

Mindig következetesen kiállt a kereszténydemokrata, konzervatív értékek mellett. Munkássága és szellemisége egész Európára jelentős hatást gyakorolt. Az Európai Néppárt elnökeként fáradhatatlanul dolgozott az európai jobbközép erők integrálásán, aminek következtében ma a Néppárt a kontinens legnagyobb és legerősebb politikai szervezete - áll a dokumentumban.

Ma nemcsak egy európai politikust és államférfit gyászolunk, hanem Magyarország és a magyarok igaz barátját is. Őszinte részvéttel osztozunk szerettei bánatában. Nyugodjék békében! - zárul a közlemény.

(fidesz.hu)