FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Ferencváros mindent megtesz az itt élők közbiztonsága érdekében
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Bácskai János, Ferencváros polgármestere 2013. október 10-én adta át ünnepélyes keretek között a Gát utcai KMB Irodát. Ferencváros Önkormányzata az irodahelyiséget teljesen felújítva és berendezve térítésmentesen adja használatba a rendőrségnek. Az átadást követően 3 fő körzeti megbízott dolgozik majd az irodában, akik kiemelten a délelőtti és délutáni időszakban, - a szolgálatvezénylésüknek megfelelően - felváltva teljesítenek majd szolgálatot.
Létrehozva: 2013. október 10., 13:30 | Utoljára frissítve: 2013. október 11., 10:11

Az átadón Kontrát Károly államtitkár elmondta: üdvözlöm a középső-ferencvárosi jó példát: a rendőrség, az önkormányzat és a kormány együttműködött. Szeretnék köszönetet mondani polgármester úrnak, képviselő úrnak és kapitány úrnak ezért a sikeres együttműködésért, hiszen ezt az itt élők érdekében tették. Ezt azért is tehettük meg, mert – ahogy megígértük – jelentősen, mintegy 3500 fővel növeltük a rendőrség létszámát, ebből a Budapesti Rendőr-főkapitányságra 1700 fő fejlesztés jutott, és úgy gondolom, a számok önmagukért beszélnek, de ilyen tekintetben sosem lehetünk elégedettek. Ma ünnepeljünk ennek a Körzeti Megbízotti Irodának az átadását, és ez a sor folytatódik, mert hamarosan meglesz a negyedik is.

A közeljövőben a negyedik iroda is kialakítására kerül

Bácskai János, Ferencváros polgármestere kiemelte: Ferencváros mindent megtesz az itt élők közbiztonsága érdekében. Április végén adtuk át a József Attila-lakótelepen a Börzsöny utcai rendőrőrsöt és jelenleg két körzeti megbízotti iroda is működik: a József Attila-lakótelepen a Pöttyös utca 6. szám alatt és az Aszódi-lakótelepen az Aszódi utca 18-20. szám alatt. A közeljövőben a negyedik iroda is kialakítására kerül a Lónyay utca 26. szám alatt.

A körzeti megbízottak hozzájárulnak a rendőrség és a lakosság közötti jó kapcsolat kialakításához

Fuxreiter Róbert rendőr őrnagy, Ferencváros rendőrkapitánya tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy az átadást követően 3 fő körzeti megbízott dolgozik majd az irodában, akik kiemelten a délelőtti és délutáni (07:00-20:00) időszakban, - a szolgálatvezénylésüknek megfelelően- felváltva teljesítenek majd szolgálatot. Továbbá megerősítette: a körzeti megbízottak munkájukkal – rátermettségük, kapcsolatteremtő és tárgyalókészségük alapján – hozzájárulnak a rendőrség és a lakosság közötti jó kapcsolat kialakításához, mely elengedhetetlen a bűncselekmények megelőzése érdekében és a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelésében.

Ferencváros vezetése elkötelezett a közbiztonság megteremtése mellett

Mezey István, a terület önkormányzati képviselője megjegyezte: fontos volt, hogy a házak megújítása előtt biztosítsuk a biztonságos környezetet, ezért KMB Iroda nem valamifajta jóléti intézkedés, hanem alapfeltétel ahhoz, hogy az itt élők nyugodtan tudjanak dolgozni, gyereket nevelni, békében élni egymás mellett.

Középső-Ferencvárosban a városrehabilitáció folyamatos, jelentős eredménye a szlömösödés megszüntetése. KSH adatokat és az önkormányzati segélyezési nyilvántartást alapul véve a terület szociálisan kiemeltnek minősül, a rehabilitációs lakókörnyezet legveszélyeztetettebb területe a Gát utca és környéke. Ferencváros vezetése elkötelezett a közbiztonság megteremtése mellett, a Gát utcai Körzeti Megbízotti Iroda működtetése a várt megoldás kulcsa.

Az Önkormányzat a 47 m2-es irodahelyiséget teljesen felújítva és berendezve térítésmentesen adja használatba a rendőrségnek. Az iroda kialakításának 3,5 millió forintos költségét teljes mértékben Ferencváros Önkormányzata állta. A felújítás során kialakításra került az ügyféltér és kiszolgáló helyiségek is (WC, zuhanyzó, teakonyha).