FIDESZ.HU > Vélemények > Publicisztika Nyomtatás
Ablak bezárása
Vörös Bumeráng díj
Nagy kérdés, honnan veszik a bátorságot a szocialisták és Herczog Edit abhoz, hogy a magyar embereket ennyire rossz memóriájúaknak nézzék? 
Létrehozva: 2013. október 15., 10:20 | Utoljára frissítve: 2013. október 15., 11:21

Rendkívül sértő ugyanis feltételezni, a társadalom színe-java nem emlékszik, milyen tartalommal és körülmények között fogadta el a Tavares-jelentés néven hírhedtté vált botrányos dokumentumot az Európai Parlamentben a balliberális többség július elején.

Az MSZP-s képviselő hogy mondhat, írhat le olyan átlátszó blődséget például, hogy kétharmados többséggel fogadták el a borzalmas EP-határozatot? Mert azt hiszik, nálunk is olyan tájékozatlanok az emberek politikai kérdésekben, mint más országokban? Hogy elég valamit sokszor elmondani ahhoz, hogy igaznak tűnjön a nép szemében? Vagy ennyire hihetetlenül alulinformáltak a balfélen? Egyik sem biztató perspektíva számukra. Arra nem is érdemes sok szót vesztegetni, hogy az EPképviselő szerint a jobboldalnak van többsége az Európai Parlamentben. Ez olyan balga mantra, amit ha százszor cáfolnak, ők százegyszer ismétlik meg — ezzel megint lebecsülve a polgárok ismereteit.

Érthető persze bizonyos fokig, hogy ragaszkodnak a hajmeresztő valótlanságokhoz, hisz máskülönben végképp nem tudnák napirenden tartani azt a hamis legendát, hogy Orbán diktatórikus kormányával az Európai Néppárt józanul gondolkodó képviselői is szembefordultak volna.

Új elem viszont az álbaloldali hazugságspirálban, hogy Göncz Kingáék agresszív Magyarország-ellenes feflépéséről, a szocialista EP-különítményesek hazaáruló szorgoskodásáról is azt hiszik, a feledés pókhálós homálya borítja. Herczog Edit tudniillik azt találta ki, hogy ők mindent elkövettek azért, hogy a strasbourgi testület a lehető legenyhébb megfogalmazásokat fogadja el Magyarországgal szemben. Olyanokat, amelyek nem árthatnak a magyar embereknek, csak a gyűlölt kormánynak. De hát ki hinné el ép elmével egy merénylő azonérvelését, hogy ő csak az autóbusz-vezetőt célozta meg, az utasoknak legkevésbé sem akart ártani.

Hiszen arról nem tehet, hogy emiatt a jármű belefordult a szakadékba. Meg aztán ki merné állítani, hogy nem származott a Tavares-jelentés elfogadásának puszta tényéből gazdasági kára az államnak? Nem tudhatjuk, hány cég gondolta meg magát és vitte a pénzét más országba a magyar szocialisták által is lelkesen támogatott EP-határozatról hallván. Isteni szerencse, hogy a legtöbb befektetőt nem ejtették a feje lágyára, és átlátott a szitán, hogy rosszindulatú befeketítésről volt szó.

Ha ez a Tavares-jelentés-verzió a szocialisták által tompított változat, belegondolni is rossz, milyen lehetett az eredeti. Olyan az egész dokumentum, mint egy artikulálatlan sikoly á la Edvard Munch. Vajon nem lett volna egyszerűbb, ha azt az elenyészően kevés dolgot sorolják föl, ami szerintük rendben van Magyarországon? Ha már a Sikoly-hasonlatnál tartunk: üvölt, hogy valójában az a bajuk az uniós ballibeknek az országgal, hogy a kormánypártot nem Úgy hívják: MSZP. 

A teljes cikket a Magyar Nemzetben olvashatja.