Gulyás: Elvárható a szabályos jelöltállítás
2013. október 16., 16:26
A Fidesz elfogadja a választásokkal kapcsolatos döntések meghozatalára jogosult testületek határozatait, és erre biztatja a többi pártot is - mondta Gulyás Gergely, a kormánypárt országgyűlési képviselője szerdán az MTI-nek.

Arra reagált, hogy a Párbeszéd Magyarországért (PM) bírósághoz fordul, miután a Békés megyei területi választási bizottság döntése alapján sem indulhat a november 10-ei békéscsabai időközi önkormányzati választáson az MSZP, az Együtt 2014, a PM, a DK és a Liberálisok közös jelöltje. Ennek oka, hogy a PM az előírtnál régebbi bírósági végzéssel igazolta működését.

Gulyás Gergely az MTI-nek azt nyilatkozta: a jogszabályok mindenkire kötelezők, és egy kormányozni kívánó párttól elvárható, hogy egy egyszerű, az 1997-es választási eljárási törvény hatálybalépése óta változatlan rendelkezésnek megfelelően tudjon jelöltet állítani. Hozzátette: a PM is elismerte a hibát.

Az MTI kérdésére a fideszes politikus azt mondta, nem tud arról, hogy korábban egyetlen jelöltet is nyilvántartásba vettek volna úgy, hogy a jelölőszervezet bírósági igazolása nem a törvénynek megfelelő volt.

(MTI-fidesz.hu)