Ha Bajnain múlt, mindig a családok húzták a rövidebbet
2013. október 20., 13:30
Egyszer már láttuk, hogy milyen az ország költségvetése, ha Bajnai Gordonon múlik. Mindig a családok és a dolgozó emberek húzták a rövidebbet - reagált a Fidesz Karácsony Gergely (Együtt-PM) vasárnapi nyilatkozatára.

"A fizetéseket, a nyugdíjakat és a családtámogatásokat csökkentették és IMF-hitel nélkül a bukott baloldal mozdulni se tudott volna" - emlékeztetnek. Magyarország ma talpra állt, visszafizette az IMF-hitelt, pénzügyileg stabil és az ország tartós gazdasági növekedési pályára állt - jegyzik meg.

A költségvetés a pénzügyi stabilitás mellett garantálja, hogy tovább csökkennek a családok terhei, különösen az alacsony jövedelműeké - emelik ki, hangsúlyozva, hogy novembertől tovább csökken a rezsi, januártól tovább csökken a kiskeresetű családok adóterhe.

A rászoruló gyermekek étkeztetését a tavalyi 29 milliárd forint helyett idén 40 milliárd forinttal, jövőre összesen 54 milliárd forinttal támogatja a kormány - idézik fel, hozzátéve, hogy emellett 720 ezer rászoruló tanuló kap ingyen tankönyvet és több mint 110 ezer rászoruló gyermek számára biztosít szociális üdültetést a kormány az Erzsébet-program keretében.

Jelezve, hogy jövőre is folytatják a béremelési programot a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók részére, kitérnek arra is, hogy  a fizetések és a nyugdíjak vásárlóereje az alacsony inflációnak köszönhetően tovább nő.

Új foglalkoztatási programok  indulnak (téli közfoglalkoztatás, 55 év feletti nők alkalmazásának támogatása) és folytatjuk a kisgyermekes édesanyák, a nyugdíj előtt állók és a pályakezdő fiatalok foglalkoztatását ösztöntő Munkahelyvédelmi Akciót is - sorolják a pozitív lépéseket a foglalkoztatás terén.

Mindezeknek köszönhetően a 2014-es költségvetés nemcsak a családok könnyebb megélhetését, hanem azt is ösztönzi, hogy még tovább nőjön azoknak a száma, akik segély helyett munkából élnek - zárul a közlemény.

(fidesz.hu)