FIDESZ.HU > Hírek > Zöld Nyomtatás
Ablak bezárása
Kerékpárút és körforgalom épül a Tatabányai Ipari Parkban
Közel két kilométernyi kerékpárút, valamit körforgalom és az ipari park fejlesztését elősegítő feltáró út építése kezdődött meg a Tatabányai Ipari Parkban - tájékoztatott a polgármester hétfőn.
Létrehozva: 2013. október 21., 15:21

Schmidt Csaba polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta: a három ütemből álló beruházás a már betelepült vállalkozásoknak teremti meg a gépjármű- és kerékpáros forgalom feltételeit, valamint a befektetői igények alapján új területeket tesz megközelíthetővé. A fejlesztés teljes költsége 400 millió forint, amelynek felét a parkot üzemeltető Ipari Projekt Hungária Kft. pályázati támogatásként nyerte el. A beruházás várhatóan 2014 októberére készül el.

A projektgazda, az ipari parkot üzemeltető szervezet, az 1997-ben alakult Ipari Projekt Hungária Kft., amely 1998-tól látja el a park működtetési feladatait. A területen jelenleg 44 cég működik. Az ipari terület jelentős szerepet tölt be a térségi foglalkoztatásban, a betelepült vállalkozásoknál foglalkoztatottak száma jelenleg több mint 6300 fő.