FIDESZ.HU > Vélemények > Publicisztika Nyomtatás
Ablak bezárása
Oktatófilm
Nem áll jól a baloldal. Rövid időn belül három lebukásukvolt. Az egyik Herczog Edit váratlan beismerése nyomán az a hír, hogy a hazai baloldal bedolgozott a Magyarország-ellenes Tavares-jelentésbe.
Létrehozva: 2013. október 22., 09:50

A második a visszájára fordult gyűlöletperformansz a miniszterelnököt formázni akaró hungarocell- "szobor" lefejezésével és szétdarabolásával. S most itt a harmadik: egy a romák állítólagos szavazói megvesztegetéséről készített hamisított felvétel. Miután a Fidesz a bajai választásokon másodszor is győzött, valamit kellett találni, hogy besározzák őket. A tegnapi rendőrségi jastótájékoztatón elhangzottak szerint a hamisított felvételt valaki személyesen vitte be az MSZP-székházba. A kamufelvétel össes szereplőjét beazonosították.

A megrendelés ténye valószínű, és mire ez a lap a nyomdából kikerül, erre talán már a bizonyíték is megvan. A hamisítási botrány kiderülése után kétségbeesett, kapkodó hazudozásba kezdett nemcsak az MSZP, hanem mindenki, aki így vagy úgy benne van az ügyben. Szégyenletes, hogy a valamikor komoly nívót képviselő HVG az elképesztően mesterkélt leleplezésimitációnak azonnal hitelt adott, és főszerkesztőjüktől mindössze annyi telt, hogy a »nem megfelelő leadről” vakogjon néhány ostobaságot, pedig elég lett volna annyit mondania: bocsánat, úgy döntöttem, lemegyünk kutyába. Ha lenne a magyar sajtóban „Az év leggyávább cikke” díj, akkor azt minden bizonnyal az Index újságírója kapná, aki szellemtelen fröcsögései közben azt találgatja az MSZP érdeke volt-e a hamisítás, vagy a kormányé.

No persze: a magyar kormány fél évvel a választások előtt egyfolytában azon agyal, hogyan feketíthetné be önmagát hamis videofelvétel segítségével, és közben miként rágalmazhatná meg a romákat. Roppant életszerű!

Az MSZP kreatív tagozata által összerakott fércműben akadnak bohózati elemek is. Ilyen az a védekező megjegyzés, amely szerint az alacsony gázsijú roma amatőr színészekkel eljátszatott gyomorforgatóan dilettáns előadás nem az MSZP kormánylejárató kampányának újabb állomása, hanem - tessék megkapaszkodni! -  oktatófilm. Oktatófilm arról, hogy ha a Fidesz törvénytelen úton akarna szavazatokat szerezni, milyen nemtelen eszközökhöz folyamodna. Ezt mutatták be, csupa jó szándékkal.

Körmendy Zsuzsanna teljes írását a Magyar Nemzetben olvashatja.