"1956 minden magyar számára közös vonatkozási pont"
2013. október 23., 17:44
Hidvéghi Balázs országgyűlési képviselő, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke, a csíkszeredai önkormányzat és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa közös szervezésében megrendezett ünnepségen vett részt. Beszédében kifejtette, hogy a forradalom örökségét vállalnunk kell, és tovább vinni azt a hitet és erőt, amely az ő küzdelmüket jellemezte - tájékoztat közleményében a Fidesz Sajtóiroda.

Mint írják, a képviselő kiemelte annak a páratlan összefogásnak a jelentőségét is, amit akkor a magyar nemzet tanúsított: ,,1956 minden magyar számára, bárhol is éljen a világban, olyan közös élmény és vonatkozási pont, amely megmutatja nekünk a nemzet legszebb, legtisztább arcát." - idézi Hídvéghi Balázst a Fidesz Sajtóiroda.

Közlésük szerint a képviselő utalt arra is, hogy a jövő évi választások során a mai magyarságnak is lehetősége nyílik arra, hogy hasonló összefogásról tegyen tanúbizonyságot.

(fidesz.hu)