FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Közösségi házat adtak át Debrecen-Nagymacson
 Megnyitották pénteken azt az új közösségi házat, amely a Debrecenhez tartozó Nagymacs városrehabilitációs projektjének legnagyobb beruházásaként épült meg.
Létrehozva: 2013. október 25., 10:08

A Debrecen és Balmazújváros között fekvő településrész szociális városrehabilitációjára 375 millió forintot fordítottak. Ezen belül 170 millióból épült meg a közösségi ház - mondta Kósa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere az épületet átadó ünnepségen.

Az önkormányzat a fejlesztésekhez 72 millió forint önrészt biztosított, a fennmaradó összeget pedig uniós pályázati pénzből és állami támogatásból fedezték - tette hozzá.     A csaknem 300 négyzetméteres közösségi házban két számítógépekkel felszerelt kisterem, valamint egy előadások és kiállítások rendezésére alkalmas nagyterem található. Az akadálymentesített épület mellett kialakítottak egy sportudvart és parkolóhelyeket is, az önkormányzat pedig saját költségén mintegy 10 millió forintból vásárolt informatikai és irodai gépeket, valamint egyéb kiegészítő eszközöket - közölte Kósa Lajos.

A Nagymacsi Közösségi Ház üzemeltetését a Debreceni Művelődési Központ látja el. Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, a városrehabilitáció keretében épül még játszótér és park, valamint üzleteket hoznak létre és a meglévőket is bővítik.

A fejlesztéssel és a tavaly lezárult 400 milliós csatornázással Nagymacs infrastruktúráját tekintve Debrecen egyik legfejlettebb városrésze lett - állapította meg az alpolgármester. A közösségi házban pénteken közlekedésbiztonsági bemutatót tartanak, amelyet Uzonyi Attila rendőr ezredes, debreceni rendőrkapitány nyitott meg.