FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Elkezdődnek az útfelújítási munkálatok Hajdú-Biharban
Az összesen 33 milliárd forintos országos program részeként a jövő héttől 2014 elejéig összesen 21 kilométernyi közút újul meg Hajdú-Bihar megyében, 1,7 milliárd forintból - ismertette Tasó László megyei útügyi biztos, Nyíradony fideszes polgármestere pénteken sajtótájékoztatón Debrecenben.
Létrehozva: 2013. október 25., 13:20

Elmondta: a megyében megújul a 4-es és a 48-as főút több szakasza, illetve öt másik alsóbbrendű út is, érintve Debrecen és Hajdúnánás belterületeit. Hajdúnánáson a Magyar utca három kilométerét újítják meg, Nyíradony bel- és külterületén a Kossuth és Acsádi utat 3,5 kilométeren rekonstruálják az első ütem részeként még az idén. A második ütemben újul meg a Püspökladányt Sárrétudvarival, a Berettyóújfalut Mezősassal és a Debrecent Vámospérccsel összekötő utak egy-egy szakasza, illetve Derecske egyik belterületi útja.

Pósán László, debreceni fideszes országgyűlési képviselő ismertette: a 4-es főutat Debrecenben az Irinyi és az Apafi utcák között újítják fel, míg a 48-ast a Hétvezér utcától a városhatárig.

Tasó László az MTI kérdésére elmondta: 2016 végéig több mint 22 milliárd forintból átépítik a 471-es számú főút 31,8 kilométernyi hajdú-bihari szakaszát. Szavai szerint ez a projekt a kormánypárti frakció és a miniszterelnök támogatását is élvezi, "megvan rá a forrás".

A 471-es út rekonstrukciója 2014 tavaszán indulhat és három ütemben zajlik majd. Ennek keretében a debreceni Sámsoni út és a főút Hajdúsámsonig vezető szakasza kétszer két sávos lesz, a Sámsoni úti vasúti kereszteződésnél pedig aluljáró épül. A Hajdúsámsontól Nyíradony határáig - a megyehatárig - vezető részének 11,5 tonnás tengelyterhelésű megerősítését végzik el, továbbá a településeken átvezető szakaszokon az út vízelvezetését és közvilágítását is megújítják.