FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
"A Corvin sétányt közös sikernek éljük meg"
A Corvin sétányt politikai, városfejlesztési és a kerület gazdasági fejlődésének szempontjából is közös sikerként értékeljük. A városrész amellett, hogy rengeteg embernek jelent otthont, munkahelyeket teremt, vonzza a beruházásokat a kerületben, és növeli Józsefváros gazdasági teljesítőképességét - jelentette ki Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere kedden, a Corvin sétány 2. ütemének sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes átadásán.
Létrehozva: 2013. október 29., 14:10 | Utoljára frissítve: 2013. október 29., 16:49

Amikor a megújuló Józsefvárosról kell beszélnünk, akkor nem tudjuk kihagyni a Corvin sétányt, amely a kerület megújulásának zászlóshajója – mondta ünnepi beszédében Kocsis Máté, aki úgy vélekedett, „ha van a kerületnek a politikán átívelő rehabilitációs projektje, akkor az a Corvin sétány.”

A polgármester elmondása szerint a Corvin sétány a korábbi években komoly politikai támadások össztűzébe került, méltatlanul, mert – mint fogalmazott – „a sikernek mindig vannak irigyei, akiknek egyetlen eszközük a támadás a sikeresekkel szemben”.

A Corvin sétányt politikai, városfejlesztési és a kerület gazdasági fejlődésének szempontjából is közös sikerként értékeljük – húzta alá Kocsis Máté, aki szerint a városrész amellett, hogy rengeteg embernek jelent otthont, munkahelyeket teremt, vonzza a beruházásokat a kerületben, és növeli Józsefváros gazdasági teljesítőképességét.

A Corvin sétány fejlődésének minden egyes lépésével Józsefváros sokkalta több lesz. Egyet megígérhetünk a beruházóknak, hogy jó gazdái és kezelői leszünk a közterületnek. Vigyázunk arra az adományra, amit a Corvin sétány beruházói adtak a városnak, és megköszönjük azt az eddigi erőfeszítést is, amit tettek értünk – jelentette ki a kerület fideszes polgármestere. Kocsis Máté arról is beszélt, „a Corvin sétány programmal az egész kerület régi rossz hírnevét sikerült megváltoztatni”. Hozzátette, azzal az arculattal, amit a sétány képvisel, mindenki nyugodt szívvel azonosulhat, aki kicsit is szereti Józsefvárost.

A polgármester a városvezetés nevében is köszönetet mondott az eddig végrehajtott sikeres munkáért, és biztosította a Corvin sétány fejlesztőit afelől, hogy Józsefváros önkormányzata a jövőben is elkötelezett marad a városrehabilitációt illetően. A kerület hálás lesz mindig a Corvin sétánynak, hiszen egy negyvenéves megítélési átokkal küzdünk, és ebben a harcban jelentős lépést teszünk minden egyes Corvin sétányon lerakott kővel – mondta Kocsis Máté.

A polgármester végül arról beszélt, ha van a város vezetésében jó és örömteli pillanat, az az, amikor egy ügyet nem övez politikai vita, ha van egy ügy, ami nem arról szól, hogy ki, milyen politikai előnyre akar szert tenni, ha mindenki személyes érdekeit alá tudja rendelni a város közös sikerének. 

Futó Péter, a Futureal Csoport alapító társtulajdonosa felidézte, a cég 2004-ben került be a rehabilitációs programba, és komoly hangsúlyt fektetett arra, hogy neves szakemberek véleményét kérje ki a fejlesztési koncepcióval kapcsolatban. Ennek révén a Harvard Egyetem PhD-s hallgatói egy, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóival közös együttműködési megállapodás keretében, 2005 első félévében kialakították a ma látható „város a városban” koncepciót.

A szakember ismertette, a sétányon irodák, lakóépületek és vendéglátóhelyek is helyet kaptak. Hozzáfűzte a lakóépületek megtervezésénél az egyedi arculatra és megjelenésre törekedtek, ezért minden házat más építész tervezett. Futó Péter emlékeztetett, 2006 júniusában volt az első alapkőletétel, az azóta eltelt hét év alatt 280 ezer négyzetméter épületet húztak fel, az önkormányzattal együttműködve új közműhálózatot, új utakat és szociális bérlakásokat építettek, megújult a Corvin köz, felépült a Corvin Pláza, és a ma átadott szakasszal együtt összesen 500 méter sétány készült el.

Soós György, a VIII. kerület fideszes önkormányzati képviselője arról beszélt, 2006-ban, a rehabilitációs program elindulásával "a Corvin negyed elindult a 21. század felé". A közterületek megújultak, a mellékutcák csendesek és rendezettek lettek, az elkészült lakóépületek kellemes belső kertekkel, teraszokkal lettek kialakítva - sorolta a kormánypárti politikus.

A politikus szavai szerint, „bár a gazdasági válság az építőipart erősen érintette, a Corvin sétány rendületlenül épül tovább, egyedülálló módon Magyarországon”.

A sajtótájékoztatót követően Kocsis Máté és Futó Péter átvágták az avatószalagot.