FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Átadták a rákoskeresztúri buszsávot
Átadták szerdán Budapesten a XVII. és X. kerületben létesített buszsávot, amely Rákosmente központját köti össze az Örs vezér terével.
Létrehozva: 2013. október 30., 15:54

A buszfolyosót 3,4 kilométer hosszan építették meg a Fehér út-Jászberényi út-Pesti út útvonalon, 11 csomópontban átalakították a közlekedést, húsz buszmegállót építettek át akadálymentesre, új utasvárókat építettek és kamerás védelmi rendszerrel is ellátták a buszsávot. A 2009-ben indult projekt összköltsége mindegy 1,3 milliárd forint, ebből az unió 881 millió forintot, a főváros pedig 350 forintot állt.
    
György István, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes az átadáson azt mondta, több helyszínen is újfajta megoldást alkalmaztak: a Jászberényi úton a Maglódi út és az Élessarok között egy használaton kívüli iparvágányt alakították át buszsávvá, a Kozma utcai csomópontban elválasztották a buszsávot, így a buszoknak nem kell a zöld jelzésre várniuk. A Fehér úton az út közepén vezették a buszsávot, a Pesti úton pedig útpálya-szélesítéssel oldották meg a buszsáv vonalvezetését.
    
A főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, 14 járatot érint a változás, ezeket naponta több mint 67 ezer ember használja.
    
Riz Levente, a XVII. kerület polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy a kerületben nagyon fontos a közösségi közlekedés, mert Rákosmentén kevés munkahely van, és földrajzilag a legmesszebb vannak a belvárostól, ezért a helybeliek sokat utaznak, viszont a BKK-nak semmilyen kötött pályás közlekedési eszköze nem érinti a kerületet.
    
Emiatt a buszvonalakra és a MÁV hálózatára nagy teher hárul - tette hozzá.