FIDESZ.HU > Hírek > Mondatok Nyomtatás
Ablak bezárása
Sarkosan fogalmazva
Létrehozva: 2013. november 4., 08:41

Szentmihályi Szabó Péter: A felejtés nagy isteni adomány, de nemzetek esetében veszélyes is, mert az emberek ismeretek hiányában képesek nemzedékről nemzedékre ugyanazokat a hibákat elkövetni. A legnagyobb, sátáni hazugság mindig azzal kezdődik, hogy valakik fel akarnak szabadítani valakiket. Egy erőszakos, könyörtelen és istentelen kisebbség rátámad saját nemzetére, és többségnek (bolsevik) nevezi magát. El akar törölni minden hagyományt, ősi szokást, az Anyagban hisz. Ha nincs elég anyag, akkor minden gond nélkül áttér a régi vallásra, a Pénz vallására, mert számára mindegy, szocializmus vagy kapitalizmus, az a lényeg, hogy ateista. Az embertelen humanisták szívesen felkarolják a szegények, üldözöttek, menekültek, proletárok, hajléktalanok, munkanélküliek ügyét, szorgalmas ténykedésük nyomán világszerte mindig több lesz belőlük, de ez nem baj. Filozófusaik, szociológusaik, kutatóik, segély- és szakszervezeti vezetőik, pártjaik és mozgalmaik, jog- és környezetvédőik, alapítványaik mindig alkalmazkodnak az új időkhöz, bármikor készen állnak, hogy az elégedetlenek élére álljanak, mert nagylelkűségük határtalan, ha nem az ő pénzükről van szó, csak két szót nem viselnek el: Isten és nemzet.

Magyar Hírlap, 2013 november 4.