FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Bajnaiék visszaállítanák a 2010 előtti kudarcos adórendszert
Bajnai Gordon és hívei már megint hazudnak és becsapják a Hajdúságban élőket. A bukott baloldal és annak debreceni képviselőjelöltjei, Szegedi István és Rónai György egyértelműen adóemelést akarnak. A bankadó kivezetésének árát már megint a munkavállalókkal és a gyermeket nevelőkkel fizettetnék meg - reagált Pósán László, a Fidesz helyi szervezetnek elnöke az Együtt-PM aláírásgyűjtési akciójára, kedden.
Létrehozva: 2013. november 5., 17:43

Mint írja: Bajnaiék visszaállítanák ugyanazt a kudarcos adórendszert, amely 2010 előtt volt, amikor a munkavállalók fizetésének felét elvitte a magas adó, a fizetéseket csökkentették, a gyermeket nevelőket pedig nem segítették. A mostani adórendszer az alacsony 16 százalékos adókulccsal és a családi adókedvezménnyel is segíti a munkavállalókat. Az alacsony adókulcs idén több mint 540 milliárd forintot, a családi adókedvezmény az elmúlt két évben 360 milliárdot hagyott a munkavállalók zsebében.

Jövőre ennél is több marad 270 ezer kiskeresetű családnál - emeli ki, hangsúlyozva: a családi adókedvezmény kiterjesztése 53 milliárd forinttal több pénzt hagy a gyermeket nevelő alacsony jövedelmű munkavállalók zsebében. Egy két gyermeket nevelő, bruttó 90 ezer forintos összjövedelemmel rendelkező családnak havonta 5600 forinttal lesz több a jövedelme. 

Tájékoztatása szerint, három gyermek esetében 200 ezer forintos bruttó jövedelem mellett havi 34 ezer forinttal gazdálkodhatnak többől.  Két magyar átlagjövedelem esetén, vagyis bruttó 400-450 ezer forintos összjövedelem mellett három gyermek mellett, 35 ezer forintot jelent a megtakarítás. Egy havi 400 000 forintos bruttó jövedelemmel rendelkező négy gyermekes család esetében 68 ezer forinttal növekszik a család havi nettó jövedelme.

Ennek az adórendszernek, az alacsony adókulcsnak  és a családi adókedvezménynek az eltörlése automatikusan adóemelést és a fizetések csökkenését jelenti a munkavállalók elsöprő többségének. Ha Bajnai Gordonon és a szocialistákon múlna, megint a bankok adóznának kevesebbet és a családok húznák a rövidebbet - zárul a közlemény.