ajánlott oldalak

Kérdőjelek a baloldali összefogás körül

Létrehozva: 2013. november 9., 11:39
nyomtat küld

Löffler Tibor: 2010-ben nemcsak súlyos vereséget szenvedett az MSZP, hanem megroppant az általa hegemónként uralt baloldali szavazótábor is. Az MSZP népszerűségvesztése akkora volt, hogy egyedül képtelennek tűnik a beszűkült tábor kontrolljára és növelésére. A Demokratikus Koalíció úgy kínál alternatívát a baloldalon, hogy vezetője a fő oka a 2010-es összeomlásnak, és még a baloldali szavazók jó részét is taszítja. Bajnai Gordon mindeközben nem úgy lépett porondra, hogy sajátos elvek, eszmék, célok és programok alapján pártot alapít, mely előbb egészséges versenyt folytatna az MSZP-vel a táboron belül, hanem egészen elképesztő módon rögtön a miniszterelnök-jelöltségre tartott igényt, és leszalámizta magának az MSZP által nem uralt LMP egy részét. Végül pedig a politikai zsákbamacska: a történelmileg leszerepelt és kimúlt pártok (MDF, SZDSZ) Gyurcsányhoz hasonlóan leszerepelt politikusai: Bokros Lajos, Fodor Gábor, Kuncze Gábor, Ungár Klára, stb., akikhez csatlakozik a kis pártocskaként működő SZDP képviseletében Schmuck Andor. Az MSZP kínlódása teljesen érthető.

(Magyar Nemzet, 2013. november 9.)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié