FIDESZ.HU > Hírek Nyomtatás
Ablak bezárása
"Bajnai öntsön tiszta vizet a pohárba!"
Világosan látszik, hogy a baloldalon semmit nem tanultak a múlt hibáiból, és ha megtehetnék, újra bevezetnék a megszorításokat – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi sajtótájékoztatóján.
Létrehozva: 2013. november 12., 11:38 | Utoljára frissítve: 2013. november 12., 15:35

Bajnai Gordon a hétvégén beismerte, hogyha újra miniszterelnök lesz, az fájni fog – utalt Kocsis Máté a baloldali politikus szavaira. Emlékeztetett rá, 2009-ben, amikor miniszterelnök lett, Bajnai „kísértetiesen hasonlóan fogalmazott”, majd „mindenki megtudhatta, hogy mit jelent ez Magyarország számára a gyakorlatban”.

Elvették a 13. havi bért, a nyugdíjat, megcsonkították a gázárkompenzációt, befagyasztották a családi pótlékot, megszüntették a lakástámogatást, ezzel devizahitelbe hajszolva a családokat, csökkentették a gyes, a gyed és a táppénz időtartamát és összegét, valamint több alkalommal emelték a rezsiköltségeket – sorolta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hozzátette: mindezek mellett nőtt a munkanélküliség, 7 százalék volt a költségvetés a hiánya, mínusz 7,5 százalékra zuhant a gazdaság teljesítőképessége, az IMF-hitel felvételével pedig „brutálisan megugrott” az államadósság.

Kocsis Máté felhívta a figyelmet arra, ahogy az Bajnai pártjának programjából és a korábbi nyilatkozatokból látható, ha a baloldal újra hatalomra kerülne, szűkítenék a családi adókedvezményt, és megemelnék a személyi jövedelemadót 40 százalékra. Csökkentenék a minimálbért, megadóztatnák a nyugdíjakat, és eltörölnék a rezsicsökkentést – fűzte hozzá.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, fontos lenne, hogy a választók megismerjék az Együtt-PM elképzeléseit még a választások előtt, hogy az ismeretek fényében tudjanak dönteni. És jó lenne, ha nem hazudoznának ebben a kérdésben, és megválaszolnák azt a kérdést is, hogy mi mindenre készülnek még – mondta a fideszes politikus.

Mit jelent az, hogy Bajnai Gordon hétvégén úgy fogalmazott, „fájni fog”?  - tette fel a kérdést. Rámutatott, világosan látszik, hogy a baloldalon semmit nem tanultak a múlt hibáiból, és ha megtehetnék, újra bevezetnék a megszorításokat. Kocsis Máté arra kérte Bajnai Gordont és pártját, valamint a szövetségeseiket, öntsenek tiszta vizet a pohárba, álljanak elő azzal, hogy mi mindenre készülnének, ha újra hatalomra kerülnének.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mit szólna hozzá, ha a képviselőket is meg lehetne szondáztatni, a kommunikációs igazgató úgy válaszolt: „én örülnék neki”. Mint mondta, egyetért azzal, hogy egy országgyűlési képviselő a munkájának ellátása idején megfelelő fizikai és mentális állapotba hozza magát. Szeretném, ha ezt a kérdést Szanyi Tibornak is feltenné – zárta szavait.