FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Rendszámfelismerő kamerákat telepítettek Jászberényben
Rendszámfelismerő kamerákat telepítettek a városba vezető utak mentén Jászberényben. A fejlesztést a település önkormányzata valósította meg, a 12 millió forintos beruházást a Belügyminisztérium 9,6 millió forinttal támogatta.
Létrehozva: 2013. november 15., 08:04

A településre beérkező gépjárművek rendszámát éjjel-nappal hat kamera érzékeli, és küld jó minőségű, a bíróság által bizonyítékként felhasználható képeket a rendőrségen elhelyezett szerverközpontba. Az adatokat a rendszer elemzi, majd a rendszám alapján információt közöl a gépjárműről, annak tulajdonosáról - közölte Fazekas-Füzesi Nóra, a városi rendőrkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Amikor rendszer valamilyen rendellenességet tapasztal, jelzést ad a monitorokat figyelő rendőröknek. Ha a jármű a város felé halad, azonnal indítani tudják a járőröket, míg Jászberény elhagyásakor az adott irányban legközelebb lévő rendőrőrsöt riaszthatják - tette hozzá a főhadnagy.

Tájékoztatása szerint rendszer tesztelése idején két esetben használták már a nyomozati munkában a kamerák által továbbított adatokat a rendőrök. Egyszer egy cserbenhagyóról és járművéről kaptak információt, a másik alkalommal egy körözött járművet találtak meg.