FIDESZ.HU > Hírek Nyomtatás
Ablak bezárása
Bajnai ragaszkodik az adóemeléshez
Bajnai Gordon  Fájni fog programjával azt a családi adórendszert akarja eltörölni, amely egymillió munka mellett gyermeket nevelő család  jövedelmét növeli - írja közleményében Selmeczi Gabriella, Karácsony Gergely (Együtt-PM) sajtótájékoztatójára reagálva.

Létrehozva: 2013. november 17., 13:14

A Fidesz szóvivője hangsúlyozza, Bajnai Gordon elismerte, hogy a bankadó kivezetésére készül és ennek árát újra a magyar családok és a munkavállalók adóemelésével fizettetné meg; a családi adókedvezményt eltörölné, a jelenlegi 16 százalékos adókulcs helyett 4o százalékos adókulcsot vezetne be.

Rámutat, a mostani alacsony, egykulcsos adórendszernek köszönhetően idén 540 milliárd forinttal több maradt a munkavállalók zsebében. A családi adókedvezmény az elmúlt két évben további 360 milliárd forinttal többet hagyott a gyermekes családoknál. Januártól tovább csökken  270 ezer kiskeresetű család adója, az Országgyűlés hétfőn szavaz erről.

A családi adókedvezmény kiterjesztésének köszönhetően évente 230 milliárd Ft-tal több marad a gyermeket nevelőknél. A legkisebb keresetű 110 ezer család zsebében gyakorlatilag benne marad a bruttó fizetése. Bajnai Gordon ezt akarja elvenni a gyermeket nevelőktől, a munkavállalóktól - záru la közlemény.