FIDESZ.HU > Hírek Nyomtatás
Ablak bezárása
A gazdaság napról napra jobban teljesít
A mostani adótörvények mögött az érezhető, hogy napról napra, hónapról hónapra jobban teljesít a gazdaság - mondta a köztévében az NGM államtitkára. Szatmáry Kristóf szerint a mostani adótörvények a stabilitás adótörvényei.
Létrehozva: 2013. november 19., 12:12 | Utoljára frissítve: 2013. november 19., 15:35

A gazdaság napról napra, hónapról hónapra jobban teljesít, ezért a mostani adótörvények a stabilitás adótörvényei, nincsenek negatív drasztikus változások, a pozitív változások pedig kétirányúak: az alacsony keresetű családoknál hagy jelentősen több pénzt, a kis és középvállalkozásoknál pedig csökken az adminisztráció – jelentette ki Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkár az M1 Ma reggel című műsorában.

Hangsúlyozta: 50-60 milliárd forint marad 250 ezer családnál azzal, hogy a családi adókedvezményt leírhatják immár nemcsak a személyi jövedelemadóból, hanem a nyugdíj- és egészségügyi járulékból is. Annak kapcsán, hogy az élő sertés, és a hasított félsertés áfája 22 százalékponttal csökken, azt mondta: reményeik szerint a lépés jelentős tisztulást eredményez majd a piacon. Beszélt arról is, hogy hatósági áras lesz az online pénztárgépek adatszolgáltatásának díja. Erről most indulnak a tárgyalások. A cél az, hogy egy kisvállalkozó ne fizessen többet ezért a szolgáltatásért, mint egy multi – szögezte le.