FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Uniós támogatással újul meg Kecskemét két peremkerülete
Az Európai Unió 487,8 millió forintos támogatásával, összesen 573,9 millió forintból újul meg Kecskemét két peremkerületi városrésze - mondta Kecskemét polgármestere kedden a városházán tartott sajtótájékoztatón.
Létrehozva: 2013. november 19., 16:15

Zombor Gábor tájékoztatása szerint a Mezeiváros és Ürgés integrált szociális jellegű városrehabilitáció elnevezésű projekt kapcsolódik a városközpont teljes körű felújításához, jelentősen javítani fogja a peremkerület infrastruktúráját is. Ezekben a városrészekben a korábbi évtizedekben szinte semmilyen fejlesztés nem volt, ezért fontos a beruházás, melynek részeként épül egy közösségi ház is - hangsúlyozta a polgármester.

Nagypál Sándor alpolgármester elmondta, hogy a beruházás során a városrészben a közterület-fejlesztési, környezetrendezési munkálatok egy része már megvalósult, a sportpálya építése folyamatban van, a körutak mentén a növénytelepítés megkezdődött. A területen játszóteret is építenek - tette hozzá.

Sikerrel zajlanak a képzési programok

Mák Kornél alpolgármester szólt arról, hogy a komplex beruházás részeként az önkormányzat számára rendkívül jelentős képzési programok is sikerrel zajlanak. Ismertette, hogy a tevékenység során hulladékgyűjtő és hulladékszállító képzés valósult meg, valamint parkgondozó képzés is indul.

Ezeket úgy választották ki, hogy figyelembe vették a célcsoport előzetes képzettségi szintjét, valamint reális lehetőséget kínáljanak a munkaerő-piaci integrációra - hangsúlyozta az alpolgármester. Mák Kornél kiemelte az Önarckép című mini programot, mely a roma integrációt segíti. E tevékenység során a célcsoportból kiválasztott gyerekek képzőművészeti, fotó és médiaalkotásokat hoztak létre - tette hozzá.

Elhangzott, hogy a projekt elemeiként jelennek meg a romák társadalmi befogadását, integrációját segítő programok, tréningek is. Fontosnak nevezte, a konzorciumi partner, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régió által megvalósítandó projektelemet, mely a közösségi házban komplex életvezetési, családsegítő és egyéb szociális szolgáltatásokat alakít ki.

A 2014. nyarára befejeződő komplex projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.