FIDESZ.HU > Hírek Nyomtatás
Ablak bezárása
Kövér László fogadta a holland szenátus elnökét
Kövér László szerdán a Parlamentben fogadta a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó Ankie Broekers-Knolt, a holland szenátus elnökét és kíséretét - tájékoztatta az Országgyűlés sajtóirodája az MTI-t.
Létrehozva: 2013. november 20., 17:32

A közlés szerint a házelnökök megbeszélésükön hangsúlyozták a parlamenti együttműködés kiterjesztésének és a képviselők közötti közvetlen eszmecseréknek a fontosságát. Továbbá méltatták a két ország "gazdag történelmi múltjából fakadó baráti viszonyát, és egyetértettek abban, hogy a mostani tárgyalások révén újabb fejezet nyílik a kétoldalú kapcsolatokban". Ankie Broekers-Knol úgy fogalmazott: "országainkat a jövőben is az kösse össze, ami a múltban - a szabadság és a függetlenség szeretete".

A holland szenátus elnökét kétnapos magyarországi tartózkodásán többek között fogadja Áder János köztársasági elnök, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Martonyi János külügyminiszter - olvasható a közleményben.