FIDESZ.HU > Hírek > Európai Unió Nyomtatás
Ablak bezárása
Válság idején kreativitásra és új megoldásokra van szükség
Válság esetén nem azok a megoldások a legjobbak, amelyeket már tízszer vagy százszor kipróbáltak, és nem működtek, hanem kreativitásra és új megoldásokra van szükség, az európai intézményeknek pedig segíteniük, és nem akadályozniuk kell ezeket a törekvéseket - hangoztatta Szájer József szerdán az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén.
Létrehozva: 2013. november 20., 18:49

Az EP néppárti képviselőcsoportjának alelnöke az ülésen a néppárti frakció vezérszónokaként értékelte az Európai Bizottság aznap ismertetett 2014-es munkaprogramját. Üdvözölte, hogy az unió javaslattevő-végrehajtó intézménye elsődleges feladatként kezeli az európai gazdaság növekedésének ösztönzését, a kis- és középvállalkozások támogatását, a foglalkoztatás bővítését.

A fideszes EP-képviselő szerint az Európai Néppárt teljes mértékben támogatja az újraiparosításra, munkahelyteremtésre - különösen az ifjúsági munkanélküliség felszámolására -, valamint a kis- és középvállalkozások támogatására vonatkozó célkitűzéseket.

A munkaprogram végrehajtása során minden alkalommal el kell végezni azt a tesztet, hogy az európai cselekvés valóban hozzáad-e valamit ahhoz a nemzeti cselekvéshez, amely az adott területen érvényesül - mondta Szájer.

"El kell kerülni, hogy a választópolgárok egy ilyen nehéz időszakban azt érezzék, hogy az unió olyan ügyekbe is beavatkozik, amellyel kapcsolatban helyi szinten szükséges megoldást keresni. A polgároknak azt kell érezniük, hogy az EU segíti a válság megoldását szolgáló nemzeti törekvéseket" - fogalmazott.